top of page
pijl-zwart.png

Over mij

Ik kan er niets aan doen,
mijn radars staan altijd aan

©Petrina-5486.jpg

Als trainer/coach

Als coach train ik professionals op de werkvloer.

Wat is jouw persoonlijkheidstype?
Hoe werkt jouw innerlijke programmering?
Welke delen van jezelf hebben de overhand en welke delen zijn naar de achtergrond verdwenen?
Hoe goed kom je uit de verf?
Loop je tegen conflicten aan of vind je het lastig grenzen aan te geven?
Neem je teveel hooi op je vork of  voel je je niet gewaardeerd?

Als teamcoach geef ik inzicht in:

Hoe is de teamdynamiek?
Wat zijn de verschillende persoonlijkheidstypen in een team?
Hoe nemen ze beslissingen?
Hoe pakken zij een project aan?
Hoe gaan ze om  met veranderingen?
Wat speelt er onderhuids?

Ik zie wat jou, of jouw team, van binnenuit belemmert en help dit op te lossen. Alles staat of valt met hoe mensen in hun vel zitten en leiderschap kunnen nemen over hun leven.

 

 

zigzag.png

Als je je eigen blinde vlekken niet kent, blijft de kans bestaan dat je in cirkels rond blijft draaien 

Met Harriette - baby

Als baby

Iemand zei ooit tegen mij, met twinkels in zijn ogen toen hij mijn eerste baby-foto zag: ‘wat dacht je toen je geboren was? Waar ben ik nu toch terecht gekomen?’ En inderdaad zie je mij met een grote frons en een verbaasde blik de wereld inkijken. Ik moest er om lachen. 

Als mens

Die zachte denkfrons en grote ogen zijn voor mij namelijk symbolisch over hoe ik in de wereld sta. Ik wil begrijpen waarom de mensen doen zoals ze doen. Ik wil weten hoe ze in het leven staan en waar ze mee worstelen. Het liefste stel ik vragen en luister ik naar de vele antwoorden. Ik hoor wat er wel, en vooral ook, wat er niet gezegd wordt. 

 

streepjes.png

Mijn gave 

Pas later ontdekte ik dat ik de gave heb om mensen snel te doorgronden. En dat mijn natuurlijke hang om mensen te willen begrijpen hieruit voortkomt. Ik zie waarin mensen nog mogen helen, ik zie wat ze tegenhoudt om volledig tot bloei te komen. Ik kan er niets aan doen, mijn radars staan altijd aan.

 

Hoe ik mijn eerste baan koos

Ik had nooit nagedacht over wat mijn talenten waren, ik koos een beroep omdat iemand zei dat het wel wat voor mij was. Zodoende startte ik mijn loopbaan als röntgenlaborant. 

Na mijn opleiding werd ik hoofd van een onderzoekskamer, gaf ik les in mijn vakgebied en begeleidde ik artsen en collega’s bij gespecialiseerde onderzoeken. Ik was goed in mijn vak, maar echt gelukkig was ik niet. 

Ik gooide mijn werkzame leven over een andere boeg. Ik startte 2 bedrijven, had als freelancer diverse commerciële banen, maar steeds begon het na verloop van tijd weer te knagen. Ik mistte iets. Maar wat?

Toen ik het boek van Stephen Covey (de 7 eigenschappen van effectief leiderschap) kreeg, was ik verkocht. Ik volgde een opleiding tot professioneel coach, verdiepte mij in (lees verslond) allerhande boeken over persoonlijke ontwikkeling en vond stukken van mijzelf terug die ik helemaal was kwijt geraakt. Dit proces is uiteindelijk de spil geworden in mijn huidige werk.

 

 

Mijn eigen verhaal

Ook in mijn eigen leven heb ik heel wat hobbels moeten nemen. Geboren in een gezin met autisme was het voor mij lastig mijzelf te zijn. Door mij aan te passen aan de omstandigheden kon ik mij goed staande houden. Dat ik daardoor slechts op halve kracht door het leven ging, werd mij pas veel later duidelijk. Elke hobbel, elke tegenslag die nog volgde, leverde mij nieuwe inzichten.

 

Stukje bij beetje vond ik delen van mezelf terug waarvan ik niet eens meer wist dat ik ze had. Ik ging stralen, voelde de energie weer stromen en vond rust in mijzelf. 

Waarom ik dit vertel?

Juist omdat ik zelf zoveel heb meegemaakt kan ik mij goed verplaatsen in jou. Of in jouw organisatie. Ik ben geen leermeester, ik vertel je niet wat goed of niet goed is. Wat ik wel doe is luisteren, vragen stellen en inzichten geven, met als doel om voor jou helder te krijgen hoe je lekkerder in je vel gaat zitten. En hoe je gelukkiger in je werk kunt zijn.

fast-forward.png
foto 3.jpg
bottom of page